Ο Θανάσης Πατσίλη είναι Ψυχολόγος (Αρ. Πρωτ.: 5243), πτυχιούχος Πάντειου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Διατηρεί το ιδιωτικό του γραφείο στο κέντρο, στην περιοχή της Νεάπολης στα Εξάρχεια.

Ολοκλήρωσε με επιτυχία την 6-ετή ειδίκευση στην Υπαρξιακή – Συστημική Ψυχοθεραπεία στο Θεραπευτικό και Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο «Αντίστιξη». Το πρόγραμμα, εκτός από εκπαίδευση στις θεωρίες στον Συστημικό και Υπαρξιακό τρόπο σκέψης, περιλαμβάνει επίσης εποπτεία και προσωπική θεραπεία των εκπαιδευομένων. Σήμερα συνεχίζει την επιστημονική του κατάρτιση πάνω στο Γενεόγραμμα καθώς και την προσωπική του εποπτεία στο Ινστιτούτο «Αντίστιξη».

Συνεχίζει να παρακολουθεί εξειδικευμένα σεμινάρια, μετεκπαιδευτικά προγράμματα και επιμορφώσεις με εστίαση στα παιδιά, τους εφήβους και τους ενήλικες, παρεχόμενα από αξιόπιστους επιστημονικούς φορείς στην Ελλάδα. 

Ενδεικτικά τα προγράμματα αυτά αφορούν την κλινική ψυχοπαθολογία, τις αναπτυξιακές διαταραχές (ΔΕΠ-Υ, Αυτισμός), την ψυχοθεραπεία παιδιών μέσα από το παιχνίδι, κλίμακες αξιολόγησης (WISC-V).

Η εμπειρία του ως Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπευτής είναι επικεντρωμένη στα ζευγάρια, τις οικογένειες, τους ενήλικες και τους εφήβους, και προκύπτει από την εμπιστοσύνη που του έχει δοθεί από τους ανθρώπους αυτούς, στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Έχει εργαστεί στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, με εστίαση στη  υποστήριξη των μαθητών και των οικογενειών τους καθώς και του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Με παιδιά – εφήβους,  γονείς και οικογένειες συνεχίζει και εργάζεται, σε συνεργασία με ιδιωτικά κέντρα θεραπειών σε συμβουλευτικό – ψυχοθεραπευτικό επίπεδο.

Ταυτόχρονα ασκεί ιδιωτικά την ψυχοθεραπευτική του ιδιότητα με ενήλικες, άτομα ή ζευγάρια, οικογένειες καθώς και εφήβους.

Σήμερα, συνεχίζει την εκπαίδευση και κατάρτισή του σύμφωνα με τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα και παρέχει τις υπηρεσίες του ως Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπευτής, με γνώμονα την ανάδειξη των ανθρώπων, μέσα από την συνάντηση μαζί τους σε αυτά που τους δυσκολεύουν αλλά και στις υπερβάσεις τους, στο θάρρος τους και στο πείσμα τους να επιθυμούν να είναι κάτι περισσότερο από τα δοσμένα τους.

Είναι τακτικό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων και της Ελληνικής Εταιρείας Συστημικής Θεραπείας.

Οι συνεδρίες γίνονται δια ζώσης ή/και διαδικτυακά.

προφιλ

Ο Θανάσης Πατσίλη είναι Ψυχολόγος (Αρ. Πρωτ.: 5243), απόφοιτος Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.

Ολοκλήρωσε με επιτυχία την 6-ετή ειδίκευση στην Υπαρξιακή – Συστημική Ψυχοθεραπεία στο Θεραπευτικό και Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο «Αντίστιξη», υπο τους παιδοψυχιάτρους και ψυχοθεραπευτές Δημήτρη και Ελένη Καραγιάννη. Το πρόγραμμα, εκτός απο εκπαίδευση στις θεωρίες στον Συστημικό και Υπαρξιακό τρόπο σκέψης, περιλαμβάνει επίσης εποπτεία και προσωπική θεραπεία των εκπαιδευομένων. Είναι απο τα πιό πλήρη και ολοκληρωμένα στην Ευρώπη.

εξειδικευμένα σεμινάρια, μετεκπαιδευτικά προγράμματα και επιμορφώσεις με εστίαση στα παιδιά, τους εφήβους και τους ενήλικες, παρεχόμενα απο αξιόπιστους επιστημονικούς φορείς στην Ελλάδα.

Η εμπειρία του ως Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπευτής προέρχεται απο ευρύ φάσμα ηλικιών, με μεγαλύτερη εστίαση στους ενήλικες, και προκύπτει απο την εργασία του σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Υπήρξε εθελοντής και μετέπειτα συνεργάτης, συνεχίζοντας την εθελοντική εργασία του, στο Κέντρο Παιδοψυχικής Υγιεινής Αθήνας, το οποίο είναι απο το πιό αξιόλογα στην Ελλάδα και λειτουργεί με βάση τη συστημική θεώρηση.

Έχει εργαστεί στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, δημόσια και ιδιωτική, με εστίαση στη  υποστήριξη των μαθητών και των οικογενειών τους καθώς και του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Με παιδιά – εφήβους – γονείς συνεχίζει και εργάζεται, σε συνεργασία με ιδιωτικά κέντρα θεραπειών σε συμβουλευτικό – ψυχοθεραπευτικό επίπεδο.

Ταυτόχρονα ασκεί την ψυχοθεραπευτική του ιδιότητα με ενήλικες, άτομα ή ζευγάρια καθώς και εφήβους.

Οι συνεδρίες γίνονται δια ζώσης ή/και διαδικτυακά.

Σήμερα, συνεχίζει την εκπαίδευση και κατάρτισή του σύμφωνα με τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα και παρέχει τις υπηρεσίες του ως Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπευτής, με γνώμονα την ανάδειξη των ανθρώπων, μέσα απο την συνάντηση μαζί τους σε αυτά που τους δυσκολεύουν αλλά και στις υπερβάσεις τους, στο θάρρος τους και στο πείσμα τους να επιθυμούν να είναι κάτι περισσότερο απο τα δοσμένα τους.